Recept nálev na okurky

Recept na přípravu 24 litrů nálevu:

  • 1 lahvička nálevu na okurky 260 ml
  • 0,6 kg soli
  • 2 kg cukru
  • 6,5 l octa

Postup přípravy:

V 17 l pitné vody rozpusťíme 0,6 kg soli a 2 kg cukru. Přidáme 6,5 l octa a přimíchejte jednu lahvičku nálevu na okurky. Vodu k rozpouštění lze zahřát, nálev na okurky nalévejte až po vychlazení. Množství soli a cukru záleží plně na vašich zvyklostech, je možné je upravit podle vašich chutí. Doporučujeme okukry sterilovat nejméně 20 minut při teplotě 80 °C.

Pokud chcete připravit menší množství láku, dodržte poměry jednotlivých složek receptu.

Komentáře

Tento článek zatím nemá komentáře.

Vložte dotaz či komentář

Vložte komentář. Pole označená * jsou povinná. Před odesláním komentáře si musíte prohlédnout jeho náhled.